|
Argentinsk grillmester i arbeid. |
|
Spennende dans og folkedrakter i opptoget |
- Spis en würst og ta en seidel i Tyskland, prøv litt grillmat i Argentina, litt sushi i Japan, og dans så maten i hæla med litt salsa i Jamaica. Topp så kvelden med en Kenguruburger i Australia. Alt dette på en og samme kveld. -Ja, du må minst trå til og greie såpass, for festivalen varer bare i fem dager, og du skal holde tempoet godt oppe om du skal rekke å oppleve bare en brøkdel av hva denne feriaen (festen) har å by på.
I år hadde festivalen 20-års jubileum. Hele 33 land og regioner deltok i år, og festivalen varte fra den 30. april til den 4. mai. Hele feriaplassen var fylt med severdigheter, matkulturer, musikk, håndverk og folklore.
Norge hadde også i år en caseta med tradisjonsmat og musikk. Casetaen ledes av ildsjeler, og oppgavene besettes som dugnad i det norske miljøet. Det leies inn fantastiske norske band, og i år var det livemusikk på scenen så og si konstant. Det ble det blant annet servert fiskeburgere, pølse i lompe eller brød, laksetapas, vafler og Aass øl fra Drammen.
|
Vakkert trekløver i vaffel og pølseboden utenfor den norske casetaen. |
Det er vanskelig å beskrive dette her. For en mat og kulturelsker som undertegnede, kan det bli vanskelig å skille ut høydepunktene. Cuba er det alltid morsomt å se. Der danses det Reggeton og Salsa, og noen danser bare i bikinien. Jamaica med Bob Marley-reggae og kreative, fruktige drinker frister alltid. Surfemusikken i Australia (Mita i Mita) var flott å høre, og den var vi glade vi snublet over. Jeg er litt trist for at jeg ikke orket å smake på maten i Hellas i år, men kjempeglad for nasjonalrettene utenfor den brasilianske casetaen. Største musikalske høydepunkt var for oss Martine Kraft Band i den norske casetaen.
Martine Kraft, se: http://www.spiritsfromnorway.com/store/martine-kraft-band
|
Krokodillesmaking |
|
Japansk visesang |
For Brage ble det Japan, papirkunst, sushi og visesang som var mest populært Han har lært seg litt japansk, og da er det gøy å kunne kjenne igjen ord og forstå hva sangene dreier seg om.. Og krokodilletapas i Australia.
Ylva fikk løpe fritt med en gjeng venninner, og kom tilbake med hennamaling og kastemerke fra India, og morsomme tivoliopplevelser. De hadde danset, pekt og ledd masse.
|
Hennamaling i India var populært i år. Her viser Ylva og venninnene frem hvor fine de har blitt. |
|
Argentinsk utegrilling |
Ole hadde det topp med ølsmakerrunde, søramerikansk grillmat, tyske og danske pølser.
|
Mita i Mita |
|
Amerikanere |
|
Inderne var flinke dansere |
|
Folkedrakt fra et sted vi ikke veit |
I paraden vises det frem folkedrakter og dans. Det er lov å ta med litt humor også, noe flere land gjorde mye ut av i år. Her er det Amerikanske gutter ikledd cheerleader-kostymer, vi får se cubanske og brasilianske damer med påfuglfjær og bikini, norske skiløpere og finsk julenisse.
|
Her er det Østerrike som viser Wienervals. |
|
Colombia hadde med seg en liten buss med påmalte kjente colombianske passasjerer? |
Her i denne utebaren får du ferskpresset rørsukker i drinken din. Bartenderen har egen sukkerrørpresse. Baren byr på flere helsebringende ingridienser, blant annet rom, kardemomme og ingefær. Og ferskpresset juice.
|
Paradedanserne fra Marocco hadde forskjellige danserdrakter. Her i de oransje. Ole hadde observert de samme guttene med blå drakter i et annet opptog. |
Brasilianske damer vet å kle seg for anledningen. Det er mange festivaldeltagere som fikk vridd nakken litt ekstra under opptoget..
|
Flere spanske landsdelscasetaer stilte med meter på meter med tradisjonelle bakverk, kaker og søtsaker. |
|
Storbritania hadde hest, vogn og selveste Dronningmoren vinket geistlig til tilskuerne. |
Konklusjon: Er det et tidspunkt du bør legge ferien til Fuengirola,
så er det den første helga i Mai. Husk det til neste år!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar