søndag 4. mai 2014

Feria de los Pueblos - Hele verden på fem dager

Argentinsk grillmester i arbeid.
Spennende dans og folkedrakter i opptoget
- Spis en würst og ta en seidel i Tyskland, prøv litt grillmat i Argentina, litt sushi i Japan, og dans så maten i hæla med litt salsa i Jamaica. Topp så kvelden med en Kenguruburger i Australia. Alt dette på en og samme kveld. -Ja, du må minst trå til og greie såpass, for festivalen varer bare i fem dager, og du skal holde tempoet godt oppe om du skal rekke å oppleve bare en brøkdel av hva denne feriaen (festen) har å by på.

I år hadde festivalen 20-års jubileum.  Hele 33 land og regioner deltok i år, og festivalen varte fra den 30. april til den 4. mai. Hele feriaplassen var fylt med severdigheter, matkulturer, musikk, håndverk og folklore. 

Norge hadde også i år en caseta med tradisjonsmat og musikk. Casetaen ledes av ildsjeler, og oppgavene besettes som dugnad i det norske miljøet. Det leies inn fantastiske norske band, og i år var det livemusikk på scenen så og si konstant. Det ble det blant annet servert fiskeburgere, pølse i lompe eller brød, laksetapas, vafler og Aass øl fra Drammen. 
Vakkert trekløver i vaffel og pølseboden utenfor den norske casetaen. 
Det er vanskelig å beskrive dette her. For en mat og kulturelsker som undertegnede, kan det bli vanskelig å skille ut høydepunktene. Cuba er det alltid morsomt å se. Der danses det Reggeton og Salsa, og noen danser bare i bikinien. Jamaica med Bob Marley-reggae og kreative, fruktige drinker frister alltid. Surfemusikken i Australia (Mita i Mita) var flott å høre, og den var vi glade vi snublet over. Jeg er litt trist for at jeg ikke orket å smake på maten i Hellas i år, men kjempeglad for nasjonalrettene utenfor den brasilianske casetaen. Største musikalske høydepunkt var for oss Martine Kraft Band i den norske casetaen. 

Martine Kraft, se: http://www.spiritsfromnorway.com/store/martine-kraft-band

Krokodillesmaking
Japansk visesang
For Brage ble det Japan, papirkunst, sushi og visesang som var mest populært Han har lært seg litt japansk, og da er det gøy å kunne kjenne igjen ord og forstå hva sangene dreier seg om.. Og krokodilletapas i Australia. 

Ylva fikk løpe fritt med en gjeng venninner, og kom tilbake med hennamaling og kastemerke fra India, og morsomme tivoliopplevelser. De hadde danset, pekt og ledd masse. 

Hennamaling i India var populært i år. Her viser Ylva og venninnene frem hvor fine de har blitt.

 
Argentinsk utegrilling 
Ole hadde det topp med ølsmakerrunde, søramerikansk grillmat, tyske og danske pølser.

Mita i Mita

Amerikanere
Inderne var flinke dansere
Folkedrakt fra et sted
vi ikke veit
I paraden vises det frem folkedrakter og dans. Det er lov å ta med litt humor også, noe flere land gjorde mye ut av i år. Her er det Amerikanske gutter ikledd cheerleader-kostymer, vi får se cubanske og brasilianske damer med påfuglfjær og bikini, norske skiløpere og finsk julenisse. 

Her er det Østerrike som viser Wienervals.
Colombia hadde med seg en liten buss med påmalte kjente colombianske passasjerer? 
Her i denne utebaren får du ferskpresset rørsukker i drinken din. Bartenderen har egen sukkerrørpresse. Baren byr på flere helsebringende ingridienser, blant annet rom, kardemomme og ingefær. Og ferskpresset juice.

Paradedanserne fra Marocco hadde forskjellige danserdrakter. Her i de oransje.
Ole hadde observert de samme guttene med blå drakter i et annet opptog.
Brasilianske damer vet å kle seg for anledningen. Det er mange festivaldeltagere som fikk vridd nakken litt ekstra under opptoget..

Flere spanske landsdelscasetaer stilte med meter på meter med tradisjonelle bakverk, kaker og søtsaker.
Storbritania hadde hest, vogn og selveste Dronningmoren vinket geistlig til tilskuerne.
Konklusjon: Er det et tidspunkt du bør legge ferien til Fuengirola, 
så er det den første helga i Mai. Husk det til neste år! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar