søndag 22. november 2015

Harpeleik Zither

På hjemmebesøk på Hønefoss er det alltid spennende å dykke ned i esker med minner. Det hender at vi klorer med oss noen småting hjem til Malaga. 



Denne søndagen fant vi frem et gammelt instrument fra tipp tipp oldefar Høifoss fra Skoger. En Harpeleik eller Zither/Citar som den også kalles.


Brage forsøkte å stemme det, men med så mange manglende strenger og litt kjellerkulde i kassa var det vanskelig å holde på tonene.


Bestefar Aage husker at han selv lærte seg å spille litt på dette instrumentet da han var liten. Det ble en fin liten stund med historisk sus og mimring. Det er uaktuelt å fly denne ned til Malaga, men kanskje en dag seinere i livet at det passer seg slik at vi restaurerer dette fine, historiske beviset på at slekta var har vært musikkinteresserte i generasjoner.


Harpeleiken er merket fra Musikkforretning A. Arnesen Christiania. 


4 kommentarer:

  1. Have you any more information on this. I have almost an identical one

    SvarSlett
    Svar
    1. I have an identical instrument too. Don’t know morethen that my mother played it. In the lest corner is Numbers;
      REG 1907 N0 429

      Slett
  2. Hei! Søker etter info om min mors gamle instrument. Det er identisk med bildet dere viser. Den er merket REG.1907 No 429. Artig jeg fant en maken, - og jeg er fra Hønefoss også.

    SvarSlett
  3. Dette er nok alt vi vet. Instrumentet befinner seg på Hønefoss hos slekta, og vi bor i Spania og er for tiden forhindret fra å reise til gamlelandet pga lockdown.

    Kanskje jeg får tatt noen flere bilder neste gang vi er i Norge.

    SvarSlett