tirsdag 4. oktober 2011

Ingredienser

Nå nærmer det seg Lilleylvs bursdag, og det er jammen ikke plankekjøring i år. Selvfølgelig ønskes kremkake, som seg hør og bør når man blir 10 år. Men hvordan gjør man det da? Mor har brukt mye tid og krefter på å tenke ut hvordan, og i går ble det begått prøveinnkjøp av ingredienser. Rømme? Kremfløte?

Rebusløp mellom hyllene på Mercadona, resulterte i dette vakre utvalget:
Klassebilde fra øverst til høyre: Chimbote Dulce de leche tradicional, Nata liquida.
Bak under: Queso Fresco, Foran nata fresca.
Jada, jeg visste jo at den brune ikke kunne være fløte, men etter ingrediensene å dømme måtte den kjøpes og prøves: Og ganske riktig: dette er nøyaktig det samme som norsk HaPå! Så dere som trodde HaPå er et norsk produkt funnet opp på Hamar, må tro om igjen. Neste produkt, Nata liquida, sto ikke i hylla sammen med melka. Heller ikke ved yoghurten.. Den sto i romtemperatur ved sausebasene og buljongen. Men på pakka står det Nata para montar, og på bildet kan man se kremlignenede masse sammen med jordbær. Denne er nå prøvd ut.. Hvitere enn norsk fløte. Bittelitt surere, men ja, kan piskes til krem. Litt annerledes i smaken, men brukbar. Bare det at den var tøff for magen gitt. Kaken skal prøves på familien i kveld, hehe. Så får vi krysse fingrene og beina. Queso fresco fant jeg i kjøledisken, og det tror jeg er det samme som Kesam. Lik konsistens og nesten lik smak. Nata fresca, som også ble funnet et kjølig sted, smaker seterrømme.

Ja, så vet dere det.. 
Her finnes også 
glutenfritt mel. 
Jeg var på jakt, 
og fanget en pose 
på Carrefor.:






Med medbrakt oppskrift fra Norge har man da altså, fanget, mikset og montert denne her i dag:
Jada, den ser litt kipern ut, men jeg har ikke noe å pynte med. Det er bananer og jordbær inni, så den smaker vel greitt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar