fredag 18. april 2014

El Paso - Påskespillet i Benalmadena


I Parque Rustico, ved "Stupaen" og sommerfuglparken ligger det et teaterområde med Middelhavet som bakteppe og himmelen som tak. Innbyggerne i Benalmadena er selv regissører, skuespillere og sangere når det årlige påskespillet finner sted. 

Det er nesten en rolle til hver. Hvem som helst kan melde seg på og være soldater, fariseere, romere eller innbyggere. 46 roller, 45 voksne- og 61 barnestatister er med i programmet. 

Palmesøndag
To lokale kvinnelige sangere
sang budskapet mellom scenene.
Virkelig vakkert!
Forestillingen spilles Skjærtorsdag og Langfredag hver påske, fra kl. 11.00. Du får hele påskebudskapet dramatisert. Abrahamsofferet, Døperen Johannes, Jesus Døpes, Døperen Johannes drepes, Barrabas fengsles, Jesus besøker tempelet, Den barmhjertige samaritan, Magdalena, Piken ved brønnen, Jesus kommer til byen Palmesøndag, Judas, Påskemåltidet.... og så videre. Til slutt blir Jesus korsfestet.. Og står opp igjen.
Spillet er dramatisk laget med vakker sang, dans, skuespillere, hester, lydeffekter og røykmaskiner. Virkelig verdt å få med seg, men du må ha med deg skyggelue, solkrem og vann. Det tar en halv evighet å komme igjennom alt. I spansk stil er det salg av øl, mat, tinto de verano, tapas og snacks ved hovedtribunen, om du skulle trenge en pause. Det trengte vi. 

Påskemåltidet. Jesus siste måltid med disiplene. (Nattverden)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar