mandag 15. juli 2013

Norsk bil blir Spansk

Fra i dag er bilen vår, Bertil Berlingo, offisielt spansk.
Skiltene er hentet og alle papirer er i orden.


Etter to års opphold i Spania, ville ikke det norske forsikringsselskapet vårt lenger gi oss en gunstig bilforsikring. Det er en grense for hvor lenge man har lov å kjøre med norskregistrert bil i Spania.
-På tide å kjøpe seg en ny, Spansk bil, tenkte vi først. Helt til vi hadde sett nøye på regnestykket.

En halvgammel Berlingo har jo sine småfeil, og for å få solgt til en god pris i Norge bør bilen være strøken. Vi plages jo ikke av at nøkkelhullet i bakdøra er ødelagt, eller at vi har en knekt antenne. Og så må man jo ta EU kontrollen i Norge. Det er mye dyrere enn i Spania. Det koster penger å kjøre bilen til Norge også. Drivstoff, overnattinger ++. Bilen er kanskje ikke allverden heller, sett med andres øyne. Men vi er glade i bilen vår vi. Den er praktisk, har god plass, bruker lite drivstoff og går som ei klokke. Heldigvis har man et alternativ. Biler kan omregistreres.

I Marbella finnes et kontor, Gestoria Gesmar, der de tilbyr deg hjelp gjennom den spanske papirmølla. For 2000€ skulle vi få nye, spanske skilter. Hvis du skulle trenge å omregistrere bilen din inn i det spanske systemet, kan vi anbefale disse folka på det varmeste. Dette gikk veldig greit!

Slik gjør du det:

1. Kontakt kontoret for et prisoverslag. Du kan snakke engelsk med dem, kan også snakke med Holm, som er dansk. Prisen avhenger av biltype etc.
2. Møt opp på kontoret med Pass, Nie/Residencia og norsk vognkort. Originaler! De tar nødvendige kopier selv, og overtar det norske vognkortet ditt, som du får en kopi av til bruk under prosessen. De ser også på bilen, at den stemmer med papirene. Det er viktig at den bilen er registrert på gjør dette selv eller er med.
3. Kontoret avtaler et tidspunkt for deg til teknisk kontroll.(itv) Kontrollen blir utført i San Pedro de Alcantara, rett sør for Marbella. Her må også "rett eier" møte personlig. Er det så greit? Det kunne vært så greit. Men her snakker vi om en engstelig bil-ukyndig overbeskyttet frue, som ikke har satt sine bein på biltilsynet siden hun fikk utlevert sertifikatet.

Utenfor ITV. Venter på at nummeret
skal komme opp på skjermen..
Nina på ITV kontroll:
Dette er en guttejobb! */¤$xx#"3##"!!Faaa! Dette kunne jaggu Ole gjort  :(   Haha.. Greier jeg dette, er jeg jaggu god. Que? Du,  hva sa du?..  dabaco? Rygge? Nei, tuten virker den. Gasse? Skal jeg kjøre på den grava der? Aldri i livet jeg treffer ikke, neiii. jo. Derja. Harrusettagitt.
Que? Donde? Porque? NO! Si, si. Gracias. Desculpa me. Vale.

På vei inn.. herregud. Greier jeg detta er jeg jaggu god!
Vi manglet bare en pære, så bilen ble godkjent på stedet. Jeg fikk et kjøretøyklistremerke som skal klistres i frontruta når skiltene skrues på. Stolt.

4. Vent en uke eller to
5. Nye skilter kan hentes på Gestoria Gesmar.
6. NB! Du skaffer deg selv en ny, spansk bilforsikring. Denne må være betalt og i orden før du selv kan:
7. Skru på skiltene.

DET, skal Ole få gjøre. :) Og jeg vet at han gleder seg.


Kontaktinfo Gestoria Gesmar:
C/ Juan de la Cierva, 5 (Gesmar)
29603 – Marbella – Málaga
Fax:                 34 952.821.302
Mobil :             34 671.204.824
Mobil :             34 609.032.701
E-Mail:            carsreg.holmes@gmail.com
Web:               www.carregistrationspain.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar