|
Tomatkjøper med et fat stekte tomater |
|
Tomater til oppkok til middag |
|
Tomater i bolle, og tomater i nett |
|
Tomater i skap og i hylle. |
Jaja, er det noe man har tilgang til i Spania, så er det tomater. Store røde, gule, grønne, saftige og smakfulle.Nå har vi imidlertid gått på en aldri så liten tomatkjøpesmell. Eller det vil si Ole. Det kom en fyr på døra her og skulle selge grønnsaker i forrige uke, og da sa Ole; "ellers takk, kom igjen i neste uke, for da trenger vi sikkert..." Så da dukket han jo opp igjen da, lørdag kveld. Og Ole kjøpte tomater. Hadde ikke hjerte til å si nei. Det var også gjort et større tomatkjøp i heimen for kun få dagersiden. Stooort nett.. Ja så nå HAR vi tomater. Hadde stekte tomater til frokost i dag, og hjemmelaget tomatsaus på pastaen i dag.. Hva gjør vi med resten tro? Noen som har en god tomat-mat oppskrift?
Tomater passer til alt, Fisk, tomat, oliven, basilikum,(ansjos) i form i ovnen 180grader i 30min(litt sukker gjør seg veldig godt når du varmebehandler tomat)poteter kan du legge i forma og(da blir kanskje steketiden litt lengre) legg noen skiver god skinke over rett før servering...det trur keg blir godt. hjemmelaget "ketchup": også her bruker du ildfast form, legg tomatene i forma, sammen med noen gode krydderier(stjerneanis, koriander, basilikum, ansjos.....bruk fantasien) 10/12 timer i ovnen på lav varme(75-80grader)server tomatene som de er til kjøtt f.eks, eller mos de med egnet redskap(ta ut stjerneanisen...)
SvarSlettFylte tomater(og her finnes det virkelig ikke begrensninger) skjær toppen av tomaten(og kanskje en løvtynn skalk, slik at den står stødig) fjern kjernene, uten å lage hull i sidene på tomaten, og fyll med hva hjertet og magen begjærer, ost på toppen og inn i ovnen.
valhallveien
Genius.
SvarSlettKanskje vi rett og slett har for lite tomater, hvis jeg tenker meg om:)
Takk TV <3