tirsdag 31. desember 2013

Sevilla, del 1. Nyttårsfeiring

Panoramabilde, Plaza Nueva Sevilla nyttårsaften 2013/2014
Romjulsturen går til Sevilla. Tre netter må man ha, for forventningene er mange og varierte. Hotellet, Hotel Montecarlo, er slitt, men ser man bort fra det estetiske funker det nok fint, tenker vi, Og så er det strategisk plassert midt i byen mellom gamlebyen og handlegatene. Dusjen og tre av fire senger viste seg å være gode, og vi fikk oppholdet, tre netter inkludert frokost for kun 322€. Solgt til en familie på fire fra 31. desember til 3. januar. Det ble en begivenhetsrik tur. Første døgn ble som følger:

Del 1. 
Nyttårsfeiring i Sevilla

Plan:
1. Vi reiser friske og uthvilte rett til hotellet, tar en lengre gåtur, spiser lunsj og bestiller bord til kvelden.

2. Nyttårsfeiring. Pynting, strigling på hotellet gå ut for en bedre nyttårsmiddag på en flott restaurant, skåle i cava og spise druer på Plaza Nueva kl. 24:00.


Gjennomføring:
1. Vi sliter litt med dialogen i trange enveiskjørte gater, og det er ingen parkering eller stoppeplass utenfor hotellet. Etter noen runder i et enveiskjørt, brosteinsbelagt trangt kvartal, får vi kastet ut bagasje, kjærring og unger på hotelltrappen mens far kjemper videre etter gitte parkeringsanvisninger. Hotellrommet er enda litt værre enn antatt, men etter litt omrokkering (Ole får slagbenken) kommer harmonien tilbake. Lunsjen og spaserturen innfrir, og byen er fylt av lystige mennesker. Vi bestiller ikke bord, for det er flotte, fristende restauranter overalt, og alt ser bra ut. 

2. Pynting og strigling går ganske fint. Mor velger høye støvletter, og vi finner en japansk restaurant på tripadvisor som frister oss, bare to kvartaler unna. Ut på tur. Dette blir spennende!


Jeg angret på skovalget. Den japanske restauranten var stengt, ja kanskje også nedlagt etter hva vi kunne se. Men det er da flere japanske i byen, så vi traver av sted. Mor med google maps på telefonen i spissen og unger og mann like bak. Litt gåing skjerper da bare appetitten! Neste restaurant er visst også stengt. Med nærmere ettersyn ser det meste ut til å være stengt.. Kanskje det er litt tidlig enda? Nei, klokka er jo snart halv ti! Vi går videre, og forteller ungene at i slike gater bør man ikke gå alene i om kvelden, og vender nesa tilbake mot mer sentrale strøk. Det er ikke lenger så prekært med japansk, bare vi finner noe som er åpent. Google maps får nyttårsfri og vi løfter blikkene etter livlige vinduer og lysende restaurantdører. Vi finner et sted, men det er allerede fullt. Det er flere par og små grupper med mennesker som går rundt, peker på kart og sukker tungt utenfor de stengte restaurantdørene. Nyttårsaften er definitivt ikke en “ut å spise dag”  Sevilla. De franske turistene ser ut til å ha gått i den samme fella som oss. 

Nesten tilbake til hotellet, mor med kun følelse i den ene foten,  finner vi en litt rufsete kinarestaurant med ledige bord. Lenge siden vi har vært så lykkelige for en stol. Vinen var god, vårrullene kalde, nudelsuppa brennende hot, pannekakene så seige at far bare greide å tygge i seg en og en halv. Ylva fikk mat 20 minutter før Ole og Brage, og var ferdig før mor fikk mat. Soppen var hard og ris fikk vi først den andre runden vi bestilte. Noen som sa en bedre middag? Ingen ble sjuke i alle fall, og vi rakk å spise før tolv. Vi ble faktisk ikke sure engang. Det er jo en slags luksus det også. Blide folk agitt!




På Plaza Nueva var det full fest, nedtelling og druespising. Druer fikk vi med i små poser fra Kinarestauranten, men cava ble det visst ikke i år. Det var ingen boder som solgte cava eller barer som holdt åpent i kveld, og den medbragte lå trygt til kjøling i minibaren. 


Godt nyttår da dere. Takk for det gamle.

..Godt å bli kvitt de støvlettene. Jah! Og der ligger du ja, Ylva. Deler seng med mor. Godnatta.















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar