mandag 6. januar 2014

Fugle- heste- og haieggtitting i Sevilla, Nyttårstur, del 2

Stork
Interressene er rimelig forskjellige i vår lille familie. For å få til en vellykket tur, er det lurt for oss å fordele tiden og finjustere forventningene i forkant av en tur. Slik unngår vi konflikter. Alle må gi for å få. Første nyttårsdag ble i år tildelt guttene i familien. Rett sør for Sevilla ligger det et stort naturreservat, Parque Natural De Donana. Her er det hekkeområder for mange fuglearter, og dermed kjempeinterresant for fotograf-Brage og fugletitter-Ole. Siden alt er helligdagsstengt i byen og været er sjabert blir også jentene med på tur. Ylva utstyrt med musikk på øra.

Et av de første stedene vi besøkte var El Rocio. Et nydelig, fredelig sted.. helt til..

Vi ble stalket av en hest!
På avstand var den ganske fin, veldig nærme ble den litt skremmende. Er du en snill hest? Skal du kanskje gå igjen snart? Gutta føler seg litt utilpasse men smiler svett og hilser pent.
Etter å ha snust på alle og forsikret seg om at vi ikke hadde noe mat på lur, ble den lei av oss, kløp etter Ole og galloperte avsted, Det var sikkert en ungdoms-rebell hest, kom vi fram til. Rampete og nysgjerrig, men egentlig snill.
Mannen og Havet
Turen gikk videre ned mot kysten, i rykk og napp. For jentene var det kanskje litt mange stopp for å fotografere blåskjærer, hegrer, stork, falk og andre fuglearter, men en avtale er en avtale, Denne dagen var guttas dag. Med mor Iphone blir ikke fulebilder så veldig fine, så for å se resultatene må dere nok kontakte Brage, Høydepunktet var visst en Hærfugl som satt så fint i et gjerde. Siste stopp på turen var helt nede ved Atlanterhavet og en by som heter Matalascañas. Mata betyr drepe/død. las cañas betyr ølene.. Så det her er nok et sted det ble tomt for øl? Ikke vet vi. Men det var veldig folketomt her, litt spøkelsesby med et digert nedlagt hotell. Kanskje er det yrende liv her om sommeren? Men nå er det ingen åpen cafe å finne, så etter en oppdagelsesferd på stranda reiser vi videre til Huelva og lunsjmiddag på burgerking.


 På stranden i Matalascañas fant vi haiegg! Ole hadde sett det før og kunne derfor fortelle hva det var. Litt rart og skummelt å finne haiegg på en badestrand, men antagelig ble disse eggene lagt milevis til havs. Vi googlet og fant bilder av hvordan eggene ser ut når de er gjennombelyst. Ganske fasinerende!
Hai eggene hadde forskjellig størrelse. Lurer på hvilken art dette kan være?




Ylva benyttet strandturen til å tegne litt reklame for bloggen sin i sanden. Ylva har forresten laget en video fra Sevillaturen vår. Hvis du vil lese hva Ylva har skrevet om turen og se hennes bilder og videoer, kan du finne dem her: http://yks.blogg.no/
Vel tilbake i Sevilla tok vi en tur på byen der vi fikk oppleve gatemusikanter og lysshow. 
(Dette får dere videoer fra i morgen, Sevilla Del 3.)

1 kommentar:

  1. Hei,
    Bloggen din er nominert til Beste blogg om å bo og leve i utlandet i Supersaver Travel Blog Awards! Travel Blog Awards er en utmerkelse der vi sammen nominerer og stemmer frem de mest inspirerende reisebloggene i fem forskjellige kategorier. Jo flere nomineringer bloggen din får, desto større er sjansen for at den kommer til finalen! Du kan laste ned en widget til bloggen som gjør det lettere for leserne dine å stemme på deg! Den finner du her: http://www.supersaver.no/konkurranse/travel-blog-awards/2013/bo-i-utlandet. Lykke til! Med vennlig hilsen Madelene, Supersaver

    SvarSlett