tirsdag 15. april 2014

MUSEO ALBORANIA Museum om Alboransjøen - i Malaga

Alboransjøen er den vestligste delen av Middelhavet som ligger mellom Spania i nord og Marokko og Algerie i Sør. Gibraltarstredet, som ligger på vestsiden av Alboran sjøen, forbinder Middelhavet med Atlanterhavet. 

På den nybygde brygga i Malaga er det et museum der du kan lære om livet i Alborasjøen og relasjonene mellom menneskene og havet. 


Ylva studerer havsalt
Det er ikke et stort museum, eller et prangende aqvarium, men det er allikevel et spennende og lærerikt sted. Vi synes i hvert fall det var verdt turen og inngangspengene (familie: 20€) Først fikk vi se en film om hvordan sjøen ble dannet, og om havstrømmene og alle fiskeartene og skilpaddene som hører hjemme her. 

I et eget rom står det et stort basseng der du får møte to levende, digre havskilpadder. En plakat kunne fortelle at museet setter skilpaddene fri og henter nye, slik at de skal få slippe å leve hele livet i fangenskap. En hyggelig ting, synes vi, som har oppdratt ungene til å ha respekt for alt liv. 



Far og sønn møter havskilpaddene. De kom så nærme at vi kunne ta på dem.
Videre var det et stort rom 
med utstilling av forskjellige 
havdyr, kreps, krabber, 
snegler og skjell. 

Museet har mange spennende aktiviteter og oppslag. Du kan lage bølger og virvelstrømmer eller se på havets organismer i et mikroskop. Kanskje du vil prøve deg som båtfører? Visste du at det finnes fjorten haiarter ute i badevannet vårt? 

Heldigvis kan museet også opplyse om at det er ingen rapporterte tilfeller i Alboransjøen der hai har angrepet mennesker. 

Ungdommene våre er oppvokst med utallige museumsbesøk, og var veldig fornøyde med aktiviteten. Klart det er en fordel å være åpen for læring, og kunne ta seg tid til å studere litt og lese plakatene, men vi tror dette er et fint sted å besøke med litt mindre barn også. - Om man er flink til å peke og fortelle, og ungene er over "løpe og rope stadiet" God tur!


Et lite utvalg krabbearter som lever i Alboransjøen, Middelhavet.
Det finnes fjorten haiarter i Alboransjøen..
Kart over Alboasjøen. Vi bor rett vest for Malaga, mellom Malaga og Fuengirola.

Vil du vite mer om Museet, åpningstider, priser eller aktiviteter? 
Besøk museets hjemmeside her:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar