Hva med en jentetur til en lokal bodega? Med omvisning, vinsmaking, tapas og paella? Ja takk, svarte jeg og ble med Teresa, Mette og Lena på tur til Ronda.
Bodega García Hidalgo
Druene var fullmodne og klare til innhøsting. |
Vertskapet, et ektepar med navn Miguel Angel og Maria Isabel hadde gjort seg flid før besøket vårt.
Sammen dekket det hyggelige vertskapet bordet vårt før Miguel tok oss med ut på jordene og viste frem vindruene, og forklarte hvilke fremgangsmåter som må til for å sikre avlingen mot skadedyr under økologisk vinproduksjon.
Han viste oss hvordan vi kan de om en drue er moden, og lot oss smake på de søte herlighetene på trærne. Så fikk vi være med inn i produksjonsrommet der en stor tank med vindruer stod til gjæring.
Nede i kjelleren var det tønner og flasker på lagring, merket med dryetype og årstall.
Maria Isabel hadde bakt hjemmebakt brød og deilige tapaser fulgte de første vinprøvene; en Moscatel hvitvin og en mørk rosevin med personlighet.
Så fulgte to rødviner, den . siste ble servert med husets hjemmelagede paella med kylling og artisjokk. Nydelig! Den siste vinen var den best, ble vi enige om, og kjøpte opp etpar flasker vi kunne hygge oss videre med imens vertskapet trakk seg tilbake for å gjøre klart til familiemiddag. (Deres første barnebarn, en liten pjokk på 7 mnd. ankom med foreldrene den kvelden vi var der. Slik vi fikk også hilst på familien.)
Ved dette bordet koste vi oss til klokken ble to på natten, før vi lattermilde, stappmette og godt brisne fant sengene. Etter bredden på sengene å dømme, anbefaler jeg kanskje at man må være gode venner for å dele rom ;)
Jeg legger ved noen ekstra bilder. Hvis du drømmer om å være gjest på en vingård, anbefaler vi denne plassen på det sterkeste. Et mer personlig og hyggelig møte med en vingård tror jeg ikke du finner.
Hjemmeside: https://bodegasgarciahidalgo.es/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar