onsdag 17. august 2011

NIE nummerjakten har startet!

For å kunne kjøpe noe, opprette abonnement, bankkonto eller jobbe i Spania, må man ha et NIE nummer. Det er noe alle kan få, men du må slite litt for det. I Norge kunne man kanskje lastet ned et skjema fra nettet og fått time pr. tlf., men her står man opp grytidlig, og stiller seg i kø. Vi sto utenfor Policia National kontoret - i kø, fra kl. 07.45 - 09.00. Så ble plutselig halve køen dirigert forbi oss, fordi de som skulle ordne pass skulle behandles først.. Men vi fikk øyekontakt med ei bisk madrone som kunne gi oss noen skjemaer å fylle ut og en time til innlevering av søknadene. Vi skal tilbake til øvrigheta torsdag den 25.kl. 09.15. Vi får prøve å oversette og fylle ut papirer som best vi kan:) Og vi må ha to kopier av passene. Så blir det vanligvis en ukes ventetid før vi får nummeret vårt. Vi fikk råd fra arbeidsgiver å søke om 3 mnd. først, for så å utvide til et år. Om man søker "residencia" med en gang, er visstnok behandlingstiden lenger. Og vi trenger jo bankkontoer og arbeidstillatelse første uka i september.

I går var vi forresten også på IKEA. Hehe. Ja, det er en gedigen IKEA utenfor Malaga. Der kjøpte vi en overmadrass til voksensenga, og et skrivebord til Lilleylv. Skrivebordet fant vi i "billigkroken" så det ga vi bare 45 euro for:) Det var en liten feil på skapdøra, som Ole lett kan fikse, og noen spor i bordplata. Det gjør jo ingenting. Elsker å gjøre et godt kjøp! Og Ylva er så fornøyd atte. Noen lakner til en euro stykket fant vi også.

Vi avsluttet dagen med kinamat og et besøk i en isbar. Her er bilder av isspisende barn:



Værmelding fra tirsdag: mellom 28 og 32 grader. Herlig passe varmt. Værmelding onsdag morgen: Regn fra naboens hageslange (hrmf, jeg vasker patioen i går) 28 grader i skyggen til frokost kl. 10:00.. Nå:)

1 kommentar:

  1. Lykke til! Jeg har gjort det i Norge, og det er ikke noe bedre med køer og informasjonen er drittdårlig. Vi holder på enda, med ting som plutselig dukker opp. ;o) Men godt humør...det årnær seg!!!

    SvarSlett