fredag 31. august 2012

Brann på Costa Del Sol, Andalucia on fire


Utsikt fra vår terrasse torsdag kveld ca. kl. 20.00
Det Brenner! Vi fikk se de første røykskyene blande seg med solnedgangen i går kveld. Først trodde vi det var uværsskyer, og den rødgule innrammingen var usedvanlig vakker.. Nå vet vi bedre. I natt, den siste gangen Ole var ute for å se, kunne han tydelig se rødlyset over åskammen mot Mijas.

Det ble evakuert over 4000 personer i natt. Området som er rammet, strekker seg fra Marbella, innover åsene, over hele Elviria, La Cala, Alhaurin og Mijas. Vi bor heldigvis over en mils luftlinje fra den østre grensa av brannen. Noen vi kjenner som bor lengre sør, pakket koffertene sine i natt i tilfelle evakuering. Heldigvis er de fleste familiene som har barn på den norske skolen i Malaga uberørte. Bare en familie (som jeg vet om) var forhindret fra å komme seg til skolen i dag, og det var mest pga av trafikksituasjonen.

Vi har ikke sett brannen i dag. Men vi hører fra venner som bor nedover kysten at brannen enda ikke er under kontroll. Helikoptrene og brannflyene haster fortsatt forbi. Det går rykter om at brannene i Elviria har sluknet, men at de har blusset litt opp igjen innover i landet. Heldigvis har vinden stilnet. Vi håper på en vindstille natt. Helikoptrene har ikke lov å fly om natten. I følge Diario sur er det nå 1100 brannfolk og soldater med i slukningsarbeidet. Tilsammen er det nå 22 slukningsfartøy i lufta, og det ventes på at 300 brannfolk fra andre områder i Spania skal komme ned for å avløse dem som har jobbet kontinuerlig det siste døgnet. (kl. 19)

Selv om vi bor veldig nært branntragedien som pågår, har det vært litt vanskelig å skaffe seg informasjon på engelsk og norsk. Nå som katastrofen har blitt kjent, er det flere som har saker ute, men det er varierte grader av oppdatering.


Den vakre naturen rundt skolens
 populære turområde "
Lagunen" Barranco Blanco,
 er nok borte nå..
(Jeg har tjuvlånt dette bildet.
Håper det er i orden,
kjære fotograf.
COPYRIGHT SH7 SOLUTIONS.
Jeg linker det videre til din side her:
Se fotografier av brannen her:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.282534295184912.53170.282532275185114&type=1 
Jeg har samlet noen linker til dere som vil holde dere oppdatert om saken.
Her finner dere gode informasjons-reportasjer fra brannområdene:

SUR in English:

Vikingposten: 

The guardian:

The SUN:

BBC News:

Dagbladet:

Den best oppdaterte informasjonen er på spansk, men om du kan spansk eller kan bruke et oversettelsesprogram:

Legg gjerne til flere lenker om dere har.(som kommentar) 

Vi er mange som er interesserte!


2 kommentarer:

  1. Nå ser jeg en statusoppdatering der det står at brannen er under kontroll. Ønsker alle en trygg og fredelig natt <3

    SvarSlett
  2. Vis du leste om det i VG var det faren min som sa ifra til de. Bare så dere vet det, jeg er den største på bildet til VG!:)

    SvarSlett