lørdag 12. november 2016

Rakafisklag






Hver høst, nå på fjerde året, holder vi rakafisklag. Rakfisk i Spania? -Det hele begynte med at jeg (Nina) fortalte pappaen min (Aage) at en av de tingene jeg savnet her nede i Spania, var høstens gjestebud, rakfisk og lefser. sånne litt sære mat-ting som vi bare har i nord. Kaviar og sursild. Sånt noe. Neste gang foreldrene mine kom på besøk, hadde de rakfisk i kofferten. Vi var henrykt.

Rakafisklaget vokser
Det første året var det bare familien som spiste fisk og tok en akevitt en lørdagskveld. Året etter hadde vi kjøpt litt for mye fisk, så vi inviterte et vennepar. Et vennepar ble til to året etter, så fylte vi stua i 2015 med både venner og familie. I år var vi 12 til bords. Noen av har spist rakfisk i mange år, og er helt ørske. Andre er litt mer skeptiske, men er åpne for å prøve noe nytt. Det er jo et innlandsfenomen å spise rakfisk. Vår egen Brage prøvde sin første fiskebit i år. En vestlending spiste som han ikke skulle ha gjort noe annet. Smakte gjorde også en Holmestrandsjente, og en Trønder spiste fisk for andre gang..  Et par fra Drammen var småskeptiske, men deltok med glede.  Vi er enda gladere: Tradisjonen er etablert.


Tradisjoner er viktig. De er med på å definere hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvilke verdier vi setter pris på. De plasserer oss på kartet, i historien og i hjertene til hverandre. Tradisjoner sitter i ryggmargen, gir gode minner og tilhørighet. Derfor betyddedet ekstra mye da vi i år fikk en gjestekurv av de besøkende med ordene:

"Tusen takk for at dere skaper tradisjoner for oss her nede i Spania"


Vi stiller med lag til neste år også:) Kjempekoselig å ha dere på besøk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar