søndag 5. november 2017

Baños de Vilo



Hvis du googler “Baños de Vilo” finner du mange nettsider som forteller om et godt bortgjemt badested der man kan ta et helsebringende mineralbad. Vannet som bobler opp fra fjellets indre holder 21 grader og kan hjelpe både mot raumatisme og hudsykdommer, og herpes om jeg har forstått de spanske infosidene rett.

Gjennom tidene har det vært privat, utilgjengelig for almennheten. Det er nylig bygget et hus med overnattingsfasiliteter og innebygde baderom tilknyttet oppkommet. Dette er nyoppusset men var meget stengt og utilgjengelig da vi var innom i dag. 



At badet er godt bortgjemt, er sant. Hadde vi ikke visst hva vi lette etter og nøyaktig hvor det lå, hadde vi aldri funnet det. Bak den store, nyoppussede bygningen, og med bare ett enslig, litt falmet informasjonsskilt, følte vi nesten at vi var på vei inn i en privat bakhage. 

Men badet utenfor, bak bygget åpent for fri bruk av almennheten, og det er bare å bade der, og det helt gratis. 

At vannet holder 21grader er jeg usikker på om var helt sant i dag. Men det luktet svovel, og hadde en klar, turkis innbydende farge.












Siden vi ikke hverken har herpes, psoriasis eller hadde med badetøy, droppet vi å hoppe uti. Vi snuste inn atmosfæren og tok bilder av kulpen, bekkeleiet ved siden av og en liten orm som koste seg der nede.. 

Fint sted. Morro å ha vært her!













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar