tirsdag 21. august 2018

Reservert


I dag har vi fått levert reservasjonen vår på bankeiendommen, og har mottatt bekreftelse på det. Det vil si at vårt tilbud nå er inne til vurdering i banken. Det kan hende vi får raskt svar, men det kan også gå opptil en måned før banken er pliktig til å gi et svar. Vi ble opplyst at vi, ved et eventuelt avslag, får reservasjonsgebyret (3000€) uavkortet tilbakeført til konto.

Tror vi. Vet vi. Har vi fått forsikringer om, muntlig.

Vi har også en uke på oss til å få kalde føtter og trekke tilbudet. Det er nå vi antagelig burde sjekke heftelser i bygget, men i reservasjonskontrakten står det at banken evt. tar slike utgifter på sin kappe, og det håper vi at vi kan stole på. Byggets tilstand.. er litt sjabert, men huset er bygd i 2003, så hvor galt kan det være? Det kan på ingen måte være dårligere enn sveitserhuset vi kjøpte i 1997, bygget i 1929 og ødelagt med husmorvinduer og asbestplater. Så vi går utifra at selve bygningsmassen er Ok.

Vi må sette inn ny AC i tre rom. Kjøkkenet, varmtvannsberedere og diverse annet er fjernet og solgt av enten tidligere eier eller banken, så det fremstår ganske ribbet. Vi har heldigvis en plan for alt dette, og et budsjett som nesten holder mål, men i hvertfall skal få det innflyttingsklart, men bare hvis vi får 100% finansiering. Det er dermed en forutsetning. Så da er det bare å krysse fingrene. Det blir energikrevende å vente!

I natt sov jeg godt i fire timer. Resten av natta stresset jeg med små detaljer som lakk og klor til innbrudd, knuste drømmer og vinduer. Psykisk har jeg flytta inn og er klar til å male. Ole snorker like heftig som før. Han takler usikkerhet veldig mye bedre enn meg.

På skolekontoret lå det en brosjyre fra en norsk-spansk advokat vi antagelig hyrer til å lese kontrakten med oss, hvis dette lander. Kanskje vi tar imot hjelp med å registrere et testamente og en forsikring tilknyttet huset også. Vi får telle knappene og glansbildene og se hva vi kan klare å ordne billigere selv.

Siden vi har reservert er vi ikke så redde for å vise fram prospektet lengre:
http://www.fotocasa.es/Building/Building_Detail.aspx?ai=147376832&opi=11&cu=ES-ES&tti=1

Antagelig virker ikke linken så lenge. Hvis banken stopper annonseringen er det vel et godt tegn?



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar