mandag 1. oktober 2018

Penger meg her og der

Reservasjonen er nå utsatt for andre gang.. Vi kunne hatt huset for flere uker siden! -Nei, vi er ikke hundre prosent sikre på det, men alt tyder på det. Og ja, vi venter fortsatt.

Da vi fikk første utsettelse, på kun én uke, nevnte jo banken ordet "Notaria" i samme setningen. Vi skulle dit allerede uka etter. Notaria er det kontoret partene møter på, for å skrive under overdragelser og motta midlertidige skjøter og nøkler.

Men vi hadde jo fått en utsettelse. Så vi torde ikke tro vi hadde fått lånet. Det neste trekket fra banken var så å mase om penger til kontoen. Hva pengene skulle brukes til, var heller vagt. Vi stilte oss uforstående. Skal vi betale avgifter og gebyrer før lånet er innvilget?

Etter litt korrespondanse skrev saksbehandler at vi kunne vente til alt var i orden. Så ble det stille igjen. Så tre uker senere med flere muntlige "no worries" fikk vi endelig en ny mail. Lånesøknaden stanget i  "the department of risk" på hovedkontoret. Hvorfor? De kunne ikke se at vi hadde penger til omkostningene noe sted.. Så vi fikk endelig et oppklaringsmøte i forrige uke.

Pengene til omkostningene kommer via sikkerhet i annenmanns eiendom, og vi ville ikke sette igang denne overføringen før vi visste at alt var i orden. Nå måtte vi det likevel. -Det er i orden, forsikret banksjefen. Så måtte vi skrive under på en saftig gjeldsforsikring med skyhøy premie.

Vi tillot oss å bli litt glade igjen. I det vi reiste oss og skulle gå så la hun til.. "og hvis det ikke går i orden får dere pengene igjen."

Ny uke med venting. Overføringen fra Norge måtte plutselig tinglyses og gikk ikke på en dag, som forespeilet. Med ekstra enda to dager fordi kontoret for tinglysning i borettslag ikke lå i samme by. -Vi rakk med andre ord ingenting før helga heller. Men i dag, for fem minutter tikket det inn en bekreftelse. De norske pengene er på plass, og rett sum er overført på den nye spanske bankkontoen.

Det neste vi skal vente på nå, er intervju og bekreftelse fra gjeldsforsikringen, og tidspunkt for nytt notariamøte. Det må skje denne uka, senest tirsdag neste uke, hvis vi skal ha nøkler i høstferien..

Hva tror du? Det er jo fortsatt lov å håpe.

-Kryss fingre og tær for oss, for vi håper vi kan tro at det løsner her nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar